Zahajovací akce - BENEŠOV nad Ploučnicí

01.10.2010 13:17

 O víkendu 18. - 19.9.2010 se uskutečnila celopřístavní akce, kterou jsme zahájili další skautský /školní/ rok. 
Za účasti skoro všech oddílů jsme se sešli v počtu 42 lidí na mimoňském vlakovém nádraží, kde na nás čekalo překvapení v podobě historických parních lokomotiv. Ve stejný den se totiž konala oslava výročí vlakové dráhy Česká Lípa - Liberec.

Vlakem i výlukovým autobusem jsme se rychle dostali do známého kempu v Benešově. Ani jsme se nestačili pořádně ubytovat a všichni naskákali do termálního bazénu. Po vodních hrátkách a vydatném obědě jsme se rozdělili na dvě skupiny. Kde jedna jela do Děčína navštívit místní ZOO a Akvária a druhá skupina jela do Březin sjet si kus řeky až na soutok do Děčína.

Každá skupina si měla co užívat a tak, když jsme se vrátili večer zpět do kempu, byla patrná menší únava. Děti si však chtěli stále hrát a tak byl večer ve znamení akčních her po kempu. Na večerní koupání však mohli pouze ti starší, ale to těm menším nemuselo být vůbec líto, jelikož si to valily rovnou do postele v chatkách.

Druhý den ráno nás opět probudil sluneční den. Po snídani jsme si užívali termálního bazénu, kde kluci z Dvojky ukazovali různé záchranné aktivity na vodě a dovednosti na raftu (což nám paní plavčice dovolila).

A už je tu oběd, to znamená najíst, sbalit a pádit na vlak.

Počasí a nálada byla suprová! AHOJ!

 

FOTOGRAFIE Z AKCE NALEZNETE ZDE: https://matmat.rajce.idnes.cz/Pristavni_sraz_2010_-_Benesov_nad_Ploucnici/

—————

Zpět